Levende Låger: Arnold Peter

Stautz Allé 1C og historien om en vis Hr. Arnold Peter var målet for Levende Låger den 24. december.
Søs er med til at arrangere Levende Låger i Dragør. Foto: DB Arkiv
Søs er med til at arrangere Levende Låger i Dragør. Foto: DB Arkiv

Så blev det endelig jul og datoen siger den 24. december 2023. Klokken blev 11.00 og den sidste dag i Dragørs “Levende Låger” julekalender startede tidligt. Levende Låger er en unik tradition, hvor borgerne inviteres med på en tur hver dag i december.

Stautz Allé 1C og historien om en vis Hr. Arnold Peter var målet for Levende Låger den 24. december.

Der var 112 forventningsfulde og julestemte borgere, heriblandt borgmesteren og seks firbenede venner, samlet på Badstuevælen klokken 11 om formiddagen for at åbne sidste låge i årets julekalender, Levende Låger, i Dragør. Og det var faktisk ikke Dragør, men Store Magleby, som lagde lokation til den sidste låge i 2023.

Stautzgården var den sidste – låge 24 i Levende Låger 2023. Hele flokken gik fra Badstuevælen via Nyby, igennem Dragør Kirkegård – der skiller Dragør Sogn fra St. Magleby – igennem en virkelig låge til Stautz Allé 1C. Se en video, hvor alle ankommer til adressen.

Her lagde Lone og Erik Drøidal have og hus til en spændende historie om tidligere beboere. For som Dines Bogø fortalte, så er Arnold Peter Møller født i huset i Stautzgården den 2. oktober 1876.

Familien Mærsk Møller boede på gården i Store Magleby med deres 10 børn fra 1873 til 1884, hvorefter de flyttede til Svendborg.

Bogø fortalte levende anekdoter og historier fra husets kendte skibsreder, der i dag er Danmarks flagskib inden for søfart. Og Lone og Erik, der lagde hus til den sidste levende låge, havde det smukkeste hjem, hvor de absolut mente, at soveværelset var selvsamme sted, hvor A. P. Møller blev født.

Sikke en spændende og dejlig julehistorie. Desværre var det første gang den 24. december 2023, at undertegnede var til Levende Låger, som er en helt unik og meget hyggelig tradition i Dragør. Men næste år bliver jeg fast inventar! Og nu skal ænderne gøres klar og i ovnen til gæsterne kommer…

Glædelig jul!

Anne Grønlund
Dragør News’ udsendte jule-rapporter 😊
Dragør d. 24. december 2023

Del dette opslag: