Levende Låger: Beghuset

Turen gik denne gang til Beghuset, hvor den ene af de to ejere, Lars Olsen, underholdte på den store scene i den gamle dansesal.
Mødestedet var rykket en smule, da DR var i gang med optagelserne til Tidsrejsen. II. Foto: Dragør News.
Mødestedet var rykket en smule, da DR var i gang med optagelserne til Tidsrejsen. II. Foto: Dragør News.

Dragørs egen julekalender overlappede endnu engang med DR’s optagelser til Tidsrejsen II, så mødestedet blev flyttet en smule til juletræet ved Neels Torv. Denne gang deltog 62 mennesker og 5 hunde, alle klar til endnu en gåtur.

I samlet flok gik turen gennem de mørke sidegader, oplyst af hyggeligt julepynt fra de omkringliggende huse. Efter en kort gåtur nåede vi frem til dagens levende låge, Beghuset, der glædeligt bød alle velkommen. Gæsterne blev guidet ind i den gamle dansesal, hvor Beghusets ejer, Lars, tog imod dem, og der var dækket op med dejlig juleøl og sodavand.

Turen går til Beghuset

Under besøget fortalte Lars om Beghusets historie, der går tilbage til 1870, hvor det dengang fungerede som en dansesal og som Lars kaldte det “Dragørs ældste natklub”. Ti år senere i 1880 blev stedet ombygget til en restaurant, og omkring 1906/16 blev det en del af Dragør Borgerforening. Lars delte også, at bygningen tidligere har huset en høker (datidens købmand), frisør, barber, og senere et værtshus kaldet Sutskoen.

Efter Sutskoen overtog de forrige ejere, Kim og Charlotte, stedet i 1990 og omdannede det med stor succes til en restaurant, som de sammen drev i 32 år. De nuværende ejere, Lars og Linea, overtog derefter, og de ændrede menuen en smule til at servere “mormormad”, som Lars kalder det. Menukortet er lille, men folkeligt med danske retter som krebinetter og medisterpølse, hvor de også har et stort udvlag af specialøl. Indretningen er uændret, og de har bevaret gamle malerier, der holder stilen i dens oprindelige udseende fra dengang.

Endnu engang var det en dejlig oplevelse med Levende Låger, anført af Klaus og Søs, som fortjener en kæmpe tak for deres store engagement.

Billede 1: Der hygges med juleøl og sodavand. Billede 2: Scenen i den gamle dansesal. Fotos: Dragør News.

Del dette opslag: