Redaktionen tester: Termisk Terapi

Redaktionen testede 'Termisk Terapi' hos Line Rasmussen i Dragør, hvor de oplevede sauna og isbade, samt udfordringer og fordele ved denne sundhedstrend.
Foto: Line Rasmussen fra HOLISTISK-TERAPI Krop Sind & Ånd
Foto: Line Rasmussen fra HOLISTISK-TERAPI Krop Sind & Ånd

Kan man svede sig sund? Og hvor længe kan man sidde i et badekar med isterninger? Kan man trække vejret i 70 graders damp? Og kan man overhovedet kalde det for terapi?

Redaktionen har testet sundhedstrenden ‘Termisk Terapi’ her i Dragør, hos den tidligere sygeplejerske, Line Rasmussen på Stenbakken 13. I dag arbejder Line som holistisk psyko- og zoneterapeut.

Da vi ankommer tirsdag aften kl. 19:45, er det tydeligt at se, at der foregår noget ude i haven. Men alligevel starter vi nede i kælderen, hvor døren åbner ind til en lille oase af zen og holisme.

Line er dygtig til at indrette et hyggeligt miljø, hvor vi får tilbudt salte snacks og en saftevand med elektrolytter. Det krævede lige yderligere forklaring, men elektrolytter er i hvert fald vigtigt at indtage, hvis du sveder meget. Derfor vender vi tilbage til zenkælderen efter hver saunarunde, for at tanke op på elektrolytterne.

Anne Grønlund fortæller

Med os til eventet, har vi inviteret Anne Grønlund, som henover julen hjælper redaktionen med at opleve byen her i den travle højtid. Vi spurgte Anne, hvad hun fik ud af at deltage.

“Jeg har aldrig brudt mig om sauna eller megen varme. Og det koldeste jeg frivilligt dypper mit korpus i – er Vesterhavet om sommeren.” fortæller Anne da vi sidder i zenkælderen efter omklædning. Flere i sofaerne nikkede genkendende til Annes badevaner, der heller ikke har prøvet det før.

Vi spurgte også nogle af de andre deltagere, hvorfor de havde mødt op i dag. Nogle deltog for at opleve den helende virkning og for at skabe forbindelse mellem krop og sjæl. Andre var der, fordi de havde indgået et væddemål under en bytur.

Og så var der dem, som er drevet af den fysiske og mentale velvære, som termisk terapi med sauna og isbade tilbyder. De sidstnævnte var gengangere og rutinerede i saunaheden.

“Det var grænseoverskridende at deltage i fire saunarunder á 12 minutter med åndedrætsøvelser – i 70-80 graders varme. Saunaseancerne var afbrudt af ½ til 1 minut med min krop nedsunket i isvand! Det er noget, der er mega langt væk fra min sædvanlige komfort-zone” fortsætter Anne i sin beretning om Termisk Terapi med Line Rasmussen.

Zenkælderen. Foto: Dragør News
Zenkælderen. Foto: Dragør News

Kan det anbefales?

Først og fremmest vil vi anbefale alle, at drikke ekstra meget væske op til sådan et arrangement. Det kommer bag på dig, hvor meget du får svedt igennem. Læs selv, hvad Anne har at sige om oplevelsen.

“Det blev en helt speciel ind-i-kroppen oplevelse. Og fedt, at konstatere – at med en indre fokus, og en god guide i Line, som blandt meget andet er Holistisk Terapeut – så blev det et positivt frirum. For med saunahuen trukket godt ned om ørene, nød jeg først at gennemsvede – hvorefter min krop fik et kontrolleret kuldechok.” fortæller Anne Grønlund med stor begejstring i øjnene.

Til slut er der kun at spørge, om du kunne finde på at gøre det igen? “Om jeg vil gøre det igen? Ja, det vil jeg gerne – for nu ved jeg, at jeg kan! Og det føles godt mentalt, og i kroppen, når det er overstået!”

Skal du med?

Du kan følge Line Rasmussen’s firmaprofil på Facebook eller kontakte hende direkte på kontakt@line-rasmussen.dk for spørgsmål til termisk terapi og saunagus.

Kort om Line Rasmussen:
Holistisk Terapeut(MPF.)
Sygeplejerske(SA.)
Zoneterapeut(Stud.)
Spaceholder & Leder(DIPL.)

Besøg hendes sauna og klinik på: Stenbakken 13, Dragør

Del dette opslag: