Levende Låger: Fortet

Rekordmange deltog i Levende Låger i Dragør, med over 168 personer og 7 hunde, hvor de udforskede Dragør Fort og nød gløgg.
Torben skænker op til de mange deltagere til Levende Låger d. 16 december 2023. Foto: Dragør News
Torben skænker op til de mange deltagere til Levende Låger d. 16 december 2023. Foto: Dragør News

Der blev slået rekord for den 10-årige lange periode med Levende Låger i Dragør. Over 168 mennesker og 7 hunde mødte op kl. 17 på Badstuevælen.

Julemarkedet var så småt ved at lukke ned for dagen, og nogle af de nysgerrige benyttede sig af muligheden for en lille byvandring, da de så Klaus byde velkommen til dagens Levende Låge under lygten på Badstuevælen.

Kendte ansigter

Med en kop varm kakao eller gløgg i hånden, gik vi i gåsegang gennem den gamle bys små stræder. Ofte kunne vi maksimalt gå tre ved siden af hinanden, hvilket skabte en lang trup. Stemningen var god og de glædede sig alle til at se, hvor vi endte.

Hvis du var med i lørdags, så bemærkede du formentligt vores Borgmester, som også elsker at deltage til Levende Låger – det var nemlig ikke første gang at han og hans firbenede ven tog turen til Badstuevælen. Det er en god idé at deltage, hvis man ikke kan vente på, at vi udgiver noget fra turen.

1910-1914

Bygget i begyndelsen af 1900-tallet, står det imponerende Dragør Fort stadig som en stærk påmindelse om en tid, hvor kystforsvar var af afgørende betydning for vores sikkerhed.

Fortet, som blev opført mellem 1910 og 1914, blev bygget som en del af Københavns befæstning, en forsvarsstrategi designet til at beskytte hovedstaden mod fjendtlige angreb. Beliggende på kysten med en storslået udsigt over Øresund, har Dragør Fort altid haft en strategisk placering.

Dragør Fort er ikke kun et militært monument, men også et sted, der vækker nysgerrighed og stolthed. Vi vandrede langs de robuste mure og forestillede os, hvordan soldaterne engang vogtede vores kyster, altid på vagt for at beskytte vores lille landsby og det omkringliggende samfund.

Dragør Forts Julesang

Der blev ikke sparet på den fornemme Blomberg Gløgg, som Fortets Kommandant, Torben, stod for at skænke til de over 168 deltagere. Det var lidt flere end de havde regnet med, udtalte Fru Madsen, som bød gæsterne velkommen i den flotte ankomsthal.

Endnu engang var det en dejlig oplevelse med Levende Låger, anført af Søs Marianne Ludvigsen og Klaus Bo Nilsson, som fortjener en kæmpe tak for deres store og frivillige engagement.

Levende Låger starter hver dag fra kl. 17.00 på Badstuevælen. Juledag d. 24. december går vi dog sammen kl. 11.00 fra Badstuevælen.


Del dette opslag: