Levende Låger: Havfruehuset

Under Levende Lågers event den 9. december besøgte 149 deltagere og tre hunde det historiske og julepyntede Havfruehuset på Kongevejen 14, hvor de blev underholdt med fortællinger om husets fortid og hyggede sig med forfriskninger.
Levende Låger 9. december 2023. Foto: DB Arkiv
Levende Låger 9. december 2023. Foto: DB Arkiv

Den 9. december bød på endnu et magisk øjeblik i Dragørs Levende Låger-eventyr. I den knitrende kulde samledes en rekordstor skare af deltagere – 149 sjæle og tre trofaste hunde – under den gamle lygte på Badstuevælen, hvor turens hemmelige destination blev afsløret: “Havfruehuset” på Kongevejen 14, hjem for Cythia og Peter Bech.

Med hjertelig velkomst blev gæsterne guidet gennem Strandgades historiske stræder, hvor julens ånd hang tungt i luften, spejlet i de glitrende juledekorationer, der pyntede gaderne. Målet for aftenens gåtur var et hus, hvis ydre strålede i julepynt, en perfekt afspejling af årstiden.

Ved ankomsten til Havfruehuset blev gruppen mødt af værten Peter Bech, hvis skiftende hovedbeklædning var et teatralsk supplement til fortællingerne om husets tidligere beboere. Hver hat han bar, ledte lytterne gennem husets fascinerende historie, fra dets tidlige dage som “Østerbo” til den nuværende inkarnation som “Havfruehuset”. Peters levende fortællinger bragte husets fortid til live, og gav et indblik i, hvordan hver periode og beboer havde sat sit unikke præg på stedet.

Aftenen var ikke blot en rejse gennem tid, men også en fejring af fællesskab og julens hygge. Værtsparret sørgede for forfriskninger til alle, hvor voksne og børn nød varme drikke og søde sager, og de firbenede gæster fik serveret frisk vand.

Med en sådan overvældende deltagelse spekulerede mange, om aftenen havde sat rekord for Levende Låger. Men uanset om det var rekord eller ej, stod det klart, at arrangementet var en succes, og at Dragørs community-ånd var stærkere end nogensinde.

Med hjerter fyldt af juleglæde og hoveder fulde af historier, vandrede deltagerne hjemad, beriget af endnu en uforglemmelig aften i Dragørs charmerende gader. Se selv i galleriet herunder.

Del dette opslag: