Levende Låger: Trappen

Den 10. december ved Dragørs Levende Låger-event fortryllede sopranen Cecilia Lindwall publikum med sin sang, mens lokale delte historier om byens arv på "På Trappen" i Strandstræde 8.
Levende Låger 10. december 2023. Foto: Dines Bogø
Levende Låger 10. december 2023. Foto: Dines Bogø

Den 10. december 2023 var en helt særlig aften i Dragørs Levende Låger-tradition. Som solen gik ned, og de gyldne julelys begyndte at skinne, samledes en forventningsfuld skare af beboere og gæster ved Badstuevælen 6. Ånden af juleglæde og fællesskab hang tykt i luften, mens folk småsnakkede og ventede spændt på dagens eventyr.

Kl. 17.00 blev dagens hemmelige destination afsløret: “På Trappen” i Strandstræde 8. Denne hyggelige plads, som er et yndet samlingspunkt i byen, var omgivet af historiske bygninger og strålede af julestemning. Her skulle deltagerne opleve noget ganske særligt.

Ved ankomsten til “På Trappen”, blev deltagerne mødt af en overraskelse, der overgik selv arrangørernes forventninger. Den svenske sopran Cecilia Lindwall stod klar til at optræde.

Med sin krystalklare stemme og en aura af stjernestøv bragte hun magi til den kolde vinteraften. Hendes repertoire indeholdt tre smukke numre, hvor især hendes fortolkning af “Dejlig er Jorden” var hjertevarmende.

Folk omkring hende summede af begejstring, og mange sang med, rørte og forenede i musikkens universelle sprog.

Den Gamle Bagergård

Efter koncerten delte Michael Weber, en lokal beboer, historier om den gamle Bagergård. Hans fortællinger vævede fortid og nutid sammen og skabte en dybere forbindelse til Dragørs historiske rødder. Det var en påmindelse om, hvordan hver sten og hvert hjørne af denne charmerende by gemmer på sine egne unikke fortællinger.

Aftenen var en strålende påmindelse om, hvad Levende Låger handler om – at forbinde folk gennem kultur, historie og fællesskab. De mange fremmødte forlod “På Trappen” med et smil på læben og varme i hjertet, mindet om, hvorfor de elsker deres Dragør.

I de følgende dage, med mødetid kl. 17.00 og en særlig start kl. 11.00 den 24. december, fortsatte Levende Låger med at skabe magiske øjeblikke i Dragørs gader.

Men denne aften med Cecilia Lindwall ville forblive i erindringen som et særligt øjeblik af julemagi, hvor musik og historie smeltede sammen og bragte byens sjæl til live.

Del dette opslag: