Levende Låger: STRIKbart

Dragørs "Levende Låger" julekalender-event den 22. december 2023 førte 57 deltagere til den hyggelige strikkebutik "Strikbart", rig på historie og fællessang.
Levende Låger d. 22/12-23. Foto: DB Arkiv
Levende Låger d. 22/12-23. Foto: DB Arkiv

Den 22. december 2023 blev endnu en dag i Dragørs “Levende Låger” julekalender, en unik tradition, hvor byvandringer hver dag i december fører til nye overraskelser i Dragørs gamle og charmerende bydel.

Dagens deltagere, i alt 57 personer, blev denne dag ledt af Hanne Bacher Bendtsen på en hyggelig tur til den charmerende butik “STRIKbart” på Slippen 5.

Henriette Tietze, ejeren af STRIKbart, bød gæsterne velkommen til butikken, som hun har drevet i omkring et og et halvt år.

Hun delte butikkens og bygningens historie, der går tilbage til 1700-tallet. En tragisk fortid kom frem, hvor huset og flere andre nedbrændte, hvilket førte til opførelsen af “Nyby” uden for byen.

Gennem tiderne har bygningen huset forskellige forretninger, lige fra en købmand til en herretøjsbutik og en antikforretning.

Dagens event blev endnu mere stemningsfuldt, da Bente Walløe Poulsen fra “Arrangementgruppen” ledte en fællessang med første vers af “Sikken voldsom trængsel og alarm”.

Trods det blæsende kolde vejr udenfor, nød deltagerne – inklusive de fem medbragte hunde – varmen og den hyggelige atmosfære indenfor i butikken “STRIKbart”, et sted fyldt med garn og strikkesager og en del af Dragørs rige historie.

Del dette opslag: