Nytårsmenu: Mørbrad eller Højreb?

Nytåret nærmer sig, og spørgsmålet er: Hvad skal der være på menuen? Vi giver her to lækre forslag til, hvilket stykke kød du kan servere for dine gæster, så I kommer ind i det nye år med manér.
Foto: Madensverden.dk
Foto: Madensverden.dk
Dragør Mediehus har indgået et samarbejde med Madens Verden, som er en lokal virksomhed i Dragør, der leverer opskrifter online til over 2 millioner månedlige brugere på deres hjemmeside.
Vi har købt adgang til deres PLUS-udgave for kun 199 kroner om året, som sikrer os printvenlige opskrifter uden reklamer. Så vil du gerne printe opskriften ud, bør du smide de få penge efter Madens Verden, da de er givet utroligt godt ud.


Julen er nu overstået, og vi nærmer os med hastige skridt 2024. Men hvad skal nytårsmenuen stå på? I samarbejde med Sydstrandens Slagter giver vi her vores bud på to fantastiske muligheder til en nytårsmiddag, der vil imponere gæsterne.

Opskrift #1: Helstegt Oksemørbrad fra Madens Verden.

Oksemørbrad – ingen dikkedarer
Hemmeligheden bag denne opskrift er at holde det simpelt. Der er ingen grund til at overgøre tingene og gøre det unødvendigt kompliceret. Krydderiblandingen holdes i det traditionelle, så det gode stykke kød kan tale for sig selv.

Sydstrandens Slagter - Dragør News

Sashi Oksemørbrad

Tilbudspris uge 52: 500 kr/kg

Besøg Sydstrandens Slagter

Foto: stu_spivack.

Om opskriften

Vi har valgt en sashi oksemørbrad fra Sydstrandens Slagter. Opskriften er beregnet til fem personer, men kan let justeres både op og ned, så den passer til det antal gæster, du får til nytår.

Sashi repræsenterer noget af det bedste, du kan få, og garanterer dig smagen af kvalitet. Opskriften er derfor også simpel, da kødet taler for sig selv. Glæd dig!

Hvad skal du bruge

1000 gram oksemørbrad (afpudset)
Salt – gerne groft salt eller flagesalt
Friskkværnet peber – evt. en 5-peber blanding
Lidt timian – frisk, eller rosmarin
30 gram smør – til bruning

Helstegt oksemørbrad i ovn. Foto: Madensverden.dk.

Opskriften er beregnet til 5 personer.

Arbejdstid:
10 minutter

Tilberedning:
20 minutter

Find fremgangsmetoden her.


Opskrift #2: Langtidsstegt Oksehøjreb fra Madens Verden.

Oksehøjreb – simpelt og lækkert

Nøglen til denne opskrift ligger i sin enkelthed. Her kan alle være med, så længe opskriften følges nøje. Hvis du har et stegetermometer, så tag det frem, da det vil bidrage til at sikre det perfekte resultat for dette fantastiske kødstykke.

Sydstrandens Slagter - Dragør News

Choko Oksehøjreb

Tilbudspris uge 52: 350 kr/kg

Besøg Sydstrandens Slagter

Foto: The Meat Case.

Om opskriften

Vi har valgt choko oksehøjreb fra Sydstrandens Slagter.

Selvom køerne fodres med chokolade, skal du ikke frygte at få et stykke chokoladekød. Denne fodring tilfører derimod kødet en helt fantastisk nuance, som du kan glæde dig til. Ligesom med mørbraden holdes opskriften simpel, således at kødets rene smag er igen i fokus.

Denne opskrift er beregnet til den helt store nytårsfest med 20 personer, men den kan nemt tilpasses, hvis I ikke bliver så mange.

Hvad skal du bruge

Oksehøjreb på cirka fire kilo
Olivenolie
Frisk timian
Salt og friskkværnet peber

Foto: marneejill - Flickr

Opskriften er beregnet til 20 personer.

Arbejdstid:
10 minutter

Tilberedning:
6 ½ time

Find fremgangsmetoden her.


Velbekomme og godt nytår!

oto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk

OM MADENS VERDEN

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

www.madensverden.dk
A.P. Møllers Allé 43B, 2791 Dragør

Del dette opslag: