Dragør Mediehus har indgået et samarbejde med Madens Verden, som er en lokal virksomhed i Dragør, der leverer opskrifter online til over 2 millioner månedlige brugere på deres hjemmeside.
Vi har købt adgang til deres PLUS-udgave for kun 199 kroner om året, som sikrer os printvenlige opskrifter uden reklamer. Så vil du gerne printe opskriften ud, bør du smide de få penge efter Madens Verden, da de er givet utroligt godt ud.
Nå, dagens ret er en opskrift på ølbrasieret svinekam, der smager så englene synger. Svinekammen braiseres med mørkt øl og kalvefond, og det er god gæstemad.
Ølbraiseret svinekam er en lækker måde at tilberede en flæskesteg på, for her får du virkelig mad med masser af smag. Der er sikkert en rest tilbage, og den er god som pålæg i madpakken.
Her er opskriften på Ølbrasieret Svinekam fra Madens Verden.
Svinekam er en udskæring fra grisen, placeret langs ryggen fra nakken mod skinken. Dens fedtindhold varierer efter placering. Mellemkammen nær nakken er fedtrig og ideel til flæskesteg, hvilket giver saftigt og smagfuldt kød.
Den nederste del af kammen ved skinken er mere magert og kan blive tørt ved stegning. Derfor foretrækker mange den fedtrige øvre del for saftighed. Svinekammen er alsidig og populær i mange traditionelle retter.
Svinekam
Tilbudspris uge 49: 100 kr/kg
Her har vi valgt en svinekam uden ben, men du sagtens bruge en svinekam med ben.
Husk i øvrigt altid at tjekke, at din slagter har skåret sværen helt ned i siderne!
Besøg Sydstrandens Slagter
Valgfrie grøntsager
Vi har her valgt en Svinekam fra Sydstrandens Slagter. Øllet klæder svinekammen super godt, og det giver både kød og rodfrugterne en dyb smag.
Med hensyn til rodfrugterne, kan du selvfølgelig selv sammensætte det som du vil. Selleri er også fortræffelig, og forårsløg kan erstattes med almindelige løg.
Opskrift på Ølbrasieret Svinekam
1 svinekam på cirka 1,5 kilo
1 flaske mørkt øl
4 deciliter kalvefond
1 stor bagekartoffel i grove stykker
4-5 gulerødder i grove stykker
4-5 skrællede jordskokker i grove stykker
3 persillerødder i grove stykker
5-7 forårsløg i grove stykker
5-6 grofthakkede hvidsløgsfed
2,5 deciliter piskefløde
2 teskefulde god sennep
3 teskefulde god ribsgele
1 lille dusk frisk timian (eller en spiseskefuld tørret)
Opskriften er beregnet til 6 personer.
Arbejdstid:
30 minutter
Tilberedning:
90 minutter
Dragør Vinhandel anbefaler:
Dragør Vinhandel har fået deres egne øl:
Dragør Julebryg, Dragør Pilsner & Dragør Classic.
Etiketten er designet af den lokale tegner Kirsten Kongsmark Tønnesen, og viser butikken i guld.
Vi vil anbefale en julebryg til svinekammen eller den mørkere Classic øl. Øllene er netop landet i butikken, og kan indtil videre kun købes der.
SERVERINGSTIPS!
Den ølbraiserede kamsteg skæres ud i skiver med to svær i hver, og serveres med rodfrugterne og den fantastiske sauce. Du kan også servere lidt dampet broccoli, rosenkål eller andet til. Lidt groft brød er også glimrende tilbehør.
Her har jeg anrettet med sauterede rosenkål. Del rosenkålene i halve, sauter dem i lidt smør i 4-5 minutter på en varm pande ved middel varme. Krydr med en smule salt, og anret drysset med persille.
Et glas kraftig rødvin fra Italien smager fortrinlig til retten, men en mørk øl er bestemt også godt.
Velbekomme!
OM MADENS VERDEN
Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.
www.madensverden.dk
A.P. Møllers Allé 43B, 2791 Dragør