Stegt Flæsk i Whiskymarinade

Prøv denne opskrift på whiskymarineret stegt flæsk. Det er en ret, der kombinerer det bedste fra det danske køkken med den rige smag af whisky.
Whiskymarineret stegt flæsk er bedst at grille, men whiskyflæsket kan også laves på en pande. Foto: Madensverden.dk.
Whiskymarineret stegt flæsk er bedst at grille, men whiskyflæsket kan også laves på en pande. Foto: Madensverden.dk.
Dragør Mediehus har indgået et samarbejde med Madens Verden, som er en lokal virksomhed i Dragør, der leverer opskrifter online til over 2 millioner månedlige brugere på deres hjemmeside.
Vi har købt adgang til deres PLUS-udgave for kun 199 kroner om året, som sikrer os printvenlige opskrifter uden reklamer. Så vil du gerne printe opskriften ud, bør du smide de få penge efter Madens Verden, da de er givet utroligt godt ud.

Er du klar til at prøve en opskrift, der tager en af de mest elskede danske retter til nye gastronomiske højder? Denne uge bringer vi dig en spændende variation af det klassiske stegte flæsk – whiskymarineret stegt flæsk. En skøn blanding af tradition og kreativitet, der vil vække dine smagsløg.

Det Bedste fra begge verdener
Denne ret kombinerer det rustikke, hjertevarme ved dansk køkken med whiskys dybe og komplekse aromaer. Denne marinade tilføjer et sofistikeret touch til det ellers enkle stegte flæsk, og skaber en unik smagsoplevelse.

Her er opskriften på Stegt Flæsk i Whiskymarinade fra Madens Verden.

Whiskymarinaden – Hemmeligheden Bag Smagen
Kernen i denne opskrift er whiskymarinaden, som er overraskende nem at lave. Du skal blot blande whisky med dine yndlingskrydderier – måske et strejf af honning eller brun farin for at tilføje en let sødme, der komplimenterer whiskyens naturlige dybde. Denne marinade vil trænge ind i flæsket og give hver bid en uimodståelig og dyb smagsprofil.

Tilberedning – Simpel og Lækker
Tilberedningen af whiskymarineret stegt flæsk er lige så ligetil som den traditionelle metode, men med et ekstra lag af smag.

Sydstrandens Slagter - Dragør News

Stegeflæsk i skiver

Fersk eller letsaltet

Tilbudspris uge 50: 100 kr/kg

Læg flæskeskiverne i marinaden i et par timer, eller endnu bedre, natten over.

Besøg Sydstrandens Slagter

Flæsk

Whiskyflæsk

Vi har her valgt stegt flæsk i skiver fra Sydstrandens Slagter. Denne opskrift er lavet til at mætte fire personer, hvilket gør den ideel til en hyggelig familieaften eller et lille middagsselskab med nære venner.

Forestil dig den hyggelige stemning, når du serverer denne nyskabende ret, der helt sikkert vil vække begejstring og interesse ved middagsbordet.

En nyfortolkning af en klassiker
Med denne opskrift på whiskymarineret stegt flæsk får du en nyfortolkning af en dansk klassiker. Det er en spændende måde at eksperimentere med velkendte smage på og tilføre et personligt præg til dit køkkenrepertoire.

Opskrift på Stegt Flæsk i Whiskymarinade

Stegt Flæsk

800 gram flæsk i skiver
Groft salt

Whiskymarinade

4 spiseskefulde whisky
3 spiseskefulde akaciehonning
2 spiseskefulde sherryeddike
2 spiseskefulde brun farin
2  teskefulde paprika

Whiskymarineret stegt flæsk er bedst at grille, men whiskyflæsket kan også laves på en pande. Foto: Madensverden.dk.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Arbejdstid:
60 minutter

Tilberedning:
15 minutter

Find fremgangsmetoden her.


Logo i prop Dragoer Vinhandel | foto fra dragørnews.dk

Dragør Vinhandel anbefaler:

Domaine Chevillon-Chezeaux Coteaux Bourguignons 2019.

Dragør Vinhandel har skaffet 24 flasker af Chevillon Chezeauxs indtagende Coteaux Bourguignon fra den fremragende årgang 2019. Denne vin, der præsenterer en rig palette af røde bær og en bouquet af hindbær og solbær, er nu tilgængelig for vinelskere til en overkommelig pris på kun 199 kr. pr. flaske.

Domaine Chevillon Chezeaux, beliggende i Nuits-Saint-Georges, er kendt for at producere overvejende rødvine fra Nuits-Saint-Georges og en mindre mængde fra Vosne-Romanee. Deres 2019 Coteaux Bourguignon er blevet rost som den bedste årgang fra vingården til dato, tilbyder en ung, frisk og bær-rig oplevelse, der fuldt ud lever op til rygtet om årgangen 2019. Det anbefales at nyde vinen let afkølet.

Domaine Chevillon Chezeaux Coteaux Bourguignons 2019

SERVERINGSTIPS!

For en alternativ metode til tilberedning af whiskymarineret stegt flæsk, kan du prøve at stege flæskeskiverne på en grill. Denne metode giver et anderledes, men lige så delikat resultat.

Det nemmeste er dog på panden. Start med at opvarme panden godt, så den er klar til at modtage de marinerede flæskeskiver. Når panden er varm, lægges flæskeskiverne på og steges omkring fem minutter på hver side. Efter at flæsket har fået en smuk gyldenbrun farve, kan du skrue ned for varmen for at sikre en jævn tilberedning.

Det er vigtigt at bemærke, at whiskymarineret stegt flæsk tilberedt på denne måde ikke opnår den samme sprødhed som traditionelt stegt flæsk. Til gengæld belønnes du med et utroligt mørt og smagsrigt kød, der tilføjer en ny dimension til denne klassiske ret. Denne tilberedningsmetode er et godt valg for dem, der sætter pris på en dybere, mere nuanceret smagsprofil i deres stegte flæsk.

Et glas kraftig rødvin fra Italien smager fortrinlig til retten, men en mørk øl er bestemt også godt.

Velbekomme!

oto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk

OM MADENS VERDEN

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

www.madensverden.dk
A.P. Møllers Allé 43B, 2791 Dragør

Del dette opslag: