Renés mordere får 31 års fængsel

Endelig! Efter over et års ventetid er dommen i mordsagen på René Carstensen ved Dragør Fort afsagt. "Naboen" er idømt 2 års fængsel.
Mindet om René på Dragør Ført. Foto: Dragor News.
Mindet om René på Dragør Ført. Foto: Dragor News.

Renés mordere får 31 år fængsel

I dagens retssag om drabet på René Carstensen, der fandt sted på Dragør Fort, er der nu blevet givet flere opdateringer fra retssalen.

Journalist Thomas Riber-Sellebjerg fra B.T. rapporterer direkte fra Københavns Byret, hvor sagen behandles.

Fem mænd er tiltalt i sagen, hvoraf to er kendt skyldige i drab, mens tre andre er fundet skyldige i grov vold.

Dommene lyder på:

  • Lavdrim Ajeti idømmes 13 års fængsel.
  • Mike Meng Wonsild idømmes 13 års fængsel.
  • Allan Zeuthen idømmes 2 års fængsel.
  • Stig Bartholdy idømmes 2 års fængsel.
  • Peter Buch Rosenberg idømmes 1 års fængsel.

Tirsdag d. 9. april 2024

Dommen faldt i dag, og retten har indført stramme sikkerhedsforanstaltninger, inklusiv metal-detektorer, for at håndtere det store fremmøde og sikre en ordentlig afvikling af retssagen. Denne sag har trukket stor opmærksomhed på grund af dens brutale natur og de involverede personers baggrund.

Dragør Borgerne Allan Zeuthen driver, sammen med sin hustru, wellness-virksomheden Guzen, ved Fortet. Om den fortætter med at holde åbent efter dommen, er endnu uvist.

_______

Referat af Retsagen:

Dørene blev åbnet

Thomas Riber-Sellebjerg rapporterede, at dørene til retssalen blev åbnet, hvor tilhørere og journalister ventede på at komme igennem en metalscanner for at være til stede, da dommen faldt.

Udsættelse og ventetid

Dommen, der oprindeligt skulle være faldet tidligere på dagen, blev udskudt til kl. 15.30, og de tilstedeværende blev bedt om at bevare tålmodigheden, rapporterede Riber-Sellebjerg 32 minutter tidligere.

De tiltalte afstod fra at tale

Kl. 14:06 meddelte retsformanden, at de fem tiltalte havde mulighed for at sige noget før dommen afsigelse, men alle valgte at takke nej. Der blev ventet yderligere en time på dommen.

Forsvar og strafpåstande

Forsvarsadvokat Kristian Mølgaard argumenterede for, at Peter Buch Rosenberg, en af de tiltalte, ikke burde idømmes mere end fem måneders fængsel. Dette blev sammenlignet med andre nylige domme, hvor bandemedlemmer modtog markant højere straffe for mere alvorlige forbrydelser. Mølgaard fremhævede behovet for ensartethed i strafudmålingen.

Offentligt suk og følelsesladet forsvar

Kl. 13:42 beskrev forsvareren, hvordan tilhørerne reagerede med et hørbart suk, da en anden forsvarer argumenterede for en mild straf. Mølgaard påpegede, at fokus burde ligge på de faktiske handlinger, hans klient var fundet skyldig i, og ikke yderligere formodninger eller ikke-relaterede forbrydelser.

Strafpåstande

I løbet af dagen præsenterede forsvarerne flere eksempler fra tidligere sager, der skulle understøtte deres argumenter for mildere straffe. Dette inkluderede sammenligninger med lignende sager, hvor straffen havde været lavere.

Dommen faldt

Til sidst rapporterede Riber-Sellebjerg, at dommen blev afsagt lidt efter kl. 15.30, efter en kort pause, hvor alle ventede spændt på rettens afgørelse.


Er du enig i dommen? Følg debatten på Facebook her.

Del dette opslag: