Cykling uden alder

Skal du have vinden i håret? Så tag med på cykeltur med Cykling uden Alder! Du kan deltage som frivillig pilot eller som passager. De kan altid bruge flere frivillige.
Cykling uden alder logo


Find vej med Dragør Mediehus

Cykling uden alder arbejder for at give flere ældre muligheden for at få vind i håret. Over 1800 frivillige piloter inviterer i dag mere end 50.000 ældre med på cykeltur i deres røde rickshaws. De henter ikke kun de ældre på plejehjemmene, men tilbyder også afhentning i hjemmet i visse kommuner, så alle får chancen for at nyde den friske luft og vind i håret!

Disse cykelture giver de ældre en aktivitet, som normalt ikke ville være mulig, og alderen udgør ingen hindring, da alle kan være med. Samtidig skaber det et hyggeligt fællesskab mellem frivillige og ældre, styrker bånd mellem mennesker og generationer, og bygger samtidig en bro mellem civilsamfundet og institutionerne.

Tilbuddet findes allerede i Dragør, men Cykling uden alder drømmer om at udvide til endnu flere kommuner og plejehjem landet over. Cykling er næsten en menneskeret i Danmark, hvor de fleste er vokset op med en cykel, og det bør derfor forblive en naturlig del af dagligdagen. Som Cykling uden Alder selv siger, bidrager vi sammen til større livskvalitet for både ældre passagerer og piloter, når de fælles samtaler og oplevelser opstår.

Hvis du har lyst til at være frivillig pilot i Dragør, er Cykling uden Alder meget interesseret i at høre fra dig. Ellers kender du måske nogen, der trænger til lidt vind i håret?

Cykling uden alder på tur. Foto: Cykling uden alder
På tur med vind i håret. Foto: Cykling uden alder

Læs også...