Lørdags Lyd i Dragør Kirke

Nanaza Percussion Duo, som besøgte Dragør Kirke, består af Ronnie og Henrik. De er super dygtige til at spille musik, men er også rigtige gode til at inkludere børnene i de musikalske instrumenter
Lørdags Lyd i Dragør Kirke. Foto: Dragør News
Lørdags Lyd i Dragør Kirke. Foto: Dragør News

Vi måtte selvfølgelig lige forbi i Dragør kirke lørdag formiddag og nyde de smukke energiske toner fra Nanaza Percussion duo. Kirken var fyldt med magiske toner fra en af verdens første instrumenter, Marimba og andre slagtøj, som kommer fra Percussionfamilien.

Lørdags Lyd i Dragør Kirke. Foto: Dragør News
Lørdags Lyd i Dragør Kirke. Foto: Dragør News

Det består af en bred vifte af musikinstrumenter, der deler den fælles egenskab, at lyden genereres ved at slå, ryste eller gnide instrumentet. Disse instrumenter kan variere i størrelse, form og lydkarakteristik.

Loerdags Lyd i Dragoer Kirke 3 edited | foto fra dragørnews.dk
Lørdags Lyd i Dragør Kirke. Foto: Dragør News

Nogle af de mest almindelige instrumenter inden for percussionfamilien er: Trommer, Trommestikker, Køller, Xylofon, Marimba, Vibrafon, Glockenspiel, Bongo-trommer, Conga-trommer, Timpani, Tamburin, Triangel og Klokkespil.

Dette er blot nogle få eksempler, og der er mange flere percussioninstrumenter, der anvendes i forskellige musikalske sammenhænge. Percussioninstrumenter tilføjer ofte rytme og tekstur til musikken og spiller en vigtig rolle i ensembler af alle typer og genrer.

Nanaza Percussion Duo, som besøgte Dragør Kirke, består af Ronnie og Henrik. De er super dygtige til at spille musik, men er også rigtige gode til at inkludere børnene i de musikalske instrumenter, som de valgt at bruge undervejs. Kirken var fyldt med klap, dans, glade børn og forældre.

Vi glæder til at komme forbi til en ny sæson af lørdagslyd.

Del dette opslag: