Læs flere bøger #5

Tre nye anbefalinger ligger klar! Der er alt fra en mørk og psykologisk spændingsroman til en sjov og underholdende fortælling om en møgmis til beretninger fra "underdanmark".
Foto: Dragør News.
Foto: Dragør News.

Som nytårsforsæt tilkendegav flere af Dragørs borgere, at de gerne vil læse flere bøger i år. Se vores store afstemning her.

Dragør Bibliotek tilbyder en verden af bøger. Bøger er det ideelle middel til at slappe af og er også et perfekt alternativ til fjernsynet. At læse, forbedrer ikke kun fantasien, men øger også dit ordforråd og sprogfærdigheder.

Vi har dykket ned i bibliotekets mangfoldige samling for at hjælpe dig med dit nytårsforsæt. Her på redaktionen, vil vi løbende anbefale læseværdige bøger (ifølge os selv). Som udgangspunkt vil det være en bog i hver kategori af voksenlitteratur, børne- og ungdomslitteratur og en fagbog/biografi, som

Alle bøger vi anbefaler kan lånes på Dragør Bibliotek, enten som fysisk bog eller lydbog.

Har du selv en god boganbefaling, så giv os endelig besked!


Voksenlitteratur

“”Skrækken. Det indestængte åndedrag. Det er den følelse, mit barndomshjem fremkalder.” Birgit Bagge bor med sin mor og far i den lille by Mågerup. Alt er på overfladen fred og idyl, men byen står i skyggen af Wilhelmina-klostret. Inde bag klostrets mure vågner Magdalena og kan ikke huske, hvem hun er, eller hvordan hun er endt der. Hun kæmper med sin egen identitet, men også med klostrets overhoved abbedissen, der i samarbejde med Bjørn Kvad, styrer klostret medhård hånd. Bjørn Kvad er hovedmanden bag menigheden Sønnerne af Legemets Gerninger, hvis indflydelse stiger i det lille lokalsamfund. Da Birgits far pludselig dør, bliver hendes mor medlem, og trådene bliver langsomt vævet sammen til et stort kludetæppe fuldt af ofringer, mord, vold og ukristeligopførsel. Ukrudt er første bind i serien om Birgit Bagge”

Bemærk bogen pt. kun kan lånes som ebog eller lydbog.

Børne- og ungdomslitteratur

moegmis haevnen er soed og stinker af fisk 566983 | foto fra dragørnews.dk
Møgmis: Hævnen er sød – og stinker af fisk af Sophie Souid & Thomas Hjorthaab. Forlag: Gads Forlag.

“Sivert og hans kat Møgmis ligger i evig krig. En hylende morsom tegneserie, hvor man kun kan glæde sig over, at katte har 9 liv. Måske får Møgmis endda brug for flere …

Alle har brug for nogen at skyde skylden på. Det er faktisk derfor, de fleste voksne får børn. Hvis de voksne er betænksomme, får de flere børn, som så kan skyde skylden på hinanden.

Stakkels Sivert! For Siverts forældre var ikke betænksomme. De fik nemlig kun Sivert. Som fik skylden for al ting helt alene. Det meste var berettiget. Men alligevel. Sivert fik hverken en lillebror eller lillesøster. Han måtte nøjes med en kat. Men måske var det heller ikke helt skidt! For en kat kan ikke sladre og gøre gengæld, hvis man giver den skylden for noget. Eller kan den?

Sivert var faktisk glad for Møgmis. I hvert fald i cirka 5 minutter, hvor den hed Puttegøj-Ronaldo. Men så kom Møgmis til at tage fejl af Siverts seng og kattebakken – og så var det slut med Puttegøj-Ronaldo og goddag til Møgmis.

Møgmis vil tage hævn og få Sivert ud af verden. Helst helt af planeten. Men Sivert er en klog dreng, der ved, at man ikke må lege midt på vejen, uanset hvor mange gange Møgmis triller hans fodbold derud. Men Møgmis giver ikke op. Mest fordi Møgmis i smug elsker Sivert. Eller i hvert fald elsker at hade Sivert.”

Fagbog/biografi

9788740688894 scaled 1 | foto fra dragørnews.dk
Underdanmark livet på samfundets bund af Hans Gregersen. Forlag: Turbine.

“Underdanmark – livet på samfundets bund er en noget anden danmarkshistorie end den gængse, for det er ikke konger, adelige eller andre personer fra Overdanmark, der er det centrale. Det er derimod den store majoritet af underdanskere, der udgjorde samfundets nederste klasser – tiggere, fattiglemmer, prostituerede, natmænd, bødler, rakkere, fæstebønder, landarbejdere, husmænd, tyende på land og i by og de første industriarbejdere. Nok havde de forskellige livsbetingelser, men de var fælles om at kæmpe en daglig kamp for at overleve.

Fokus i beretningen om Underdanmark er lagt på tiden fra omkring 1600 frem til Steinckes socialreform og Kanslergadeforliget i 1933. ”Underdanskerne” præsenteres i fire hovedkapitler: De elendige, De udstødte, De tjenende og De arbejdende, og tager udgangspunkt i de mange personberetninger fra samfundets nederste klasser. Blandt de mange ellers anonyme og miserable skæbner findes dog også fynboen Hans Christian, der siden blev en verdensberømt eventyrdigter.

Underdanmark præsenterer et Danmark, der ikke længere findes, men giver den moderne velfærdsdansker indsigt i, hvor fysisk og psykisk belastet tilværelsen var for en stor del af den danske befolkning for ikke mere end 100 år siden.”

God læselyst!

Del dette opslag: