Påskeferie i Dragør – hvad kan du lave?

I påskeferien finder du mange oplevelser med familievenlige aktiviteter og traditionelle påskearrangementer. Læs vores store guide til påskeferie i Dragør!
Foto: Ole Møller
Foto: Ole Møller

Påskeferie i Dragør – hvad kan du lave?

Vi har lavet en liste over de forskellige arrangementer og aktiviteter, der finder sted i Dragør i uge 14 (fra den 25. marts til 2. april), for at give et bedre overblik over de forskellige muligheder. God ferie!

Påskeferie i Dragør

Påskeferien står for døren, og både børn og voksne står klart il at tage sig en velfortjent pause. For dem, der ikke har planer om at tage på en udlandsrejse, men i stedet har valgt at nyde påskeferien hjemme i Dragør, er der masser af spændende aktiviteter til rådighed for alle aldersgrupper.

Æggejagt på Fortet

Tag hele familien med til Dragør Fort for en festlig påskedag med æggejagt og tegnekonkurrence i samarbejde med Dragør Mediehus, Backstage Burgers, Dragør Fort, Hylles Herligheder og De Små Engle.

Børnene får til opgave at finde bogstaver skjult rundt omkring på fortets arealer for at danne et hemmeligt ord og vinde præmier fra lokale butikker. Bemærk, at børnene skal være ledsaget af en voksen under hele eventet.

Efter æggejagten er der tegnekonkurrence hos Backstage Burgers, hvor børnene kan dekorere påskeæg på papir, og den mest kreative tegning vinder et gavekort til restauranten. Dagen byder på sjov, leg og mulighed for at nyde foråret og møde andre familier.

Arrangementet er gratis og finder sted søndag den 31. marts på Dragør Fort fra kl. 10.00. Husk at tilmelde dig på Facebook og inviter venner og familie til en hyggelig dag.

Tag på legepladsen

En tidløs forårsklassiker, der garanteret vil sprede glæde blandt børnene denne påske 2024, er legepladsen. I Dragør finder man et væld af legepladser, der imødekommer behovene for leg for børn i diverse aldersgrupper og med forskelligartede interesser.

I anledningen af påskeferien har vi opdateret vores oversigt, som detaljeret gennemgår alle legepladser i området, så familierne kan nyde de lyse forårsdage fuldt ud.

Foredrag: Helle Bjornholm fortæller om A.P Møller

Oplev den fængslende fortælling om skibsreder Hans Nielsen Jeppesen, den legendariske A.P. Møller, og deres unikke bånd til Dragør i det kommende foredrag: “Elisenborgs Hemmeligheder og Møller-familiens Forbindelser”. Dyk ned i historien om et af de mest betydningsfulde hjem i byen, og opdag de skjulte historier, der knytter en af Danmarks største iværksættere til vores elskede Dragør.

Helle Bjornholm vil guide os gennem en rejse fyldt med lokale anekdoter og historisk indsigt den 2. april 2024 i Festsalen i Wiedergården. På grund af høj efterspørgsel kan der være udsolgt.

Reservér din plads nu og bliv en del af en uforglemmelig aften med Dragør Lokalhistoriske Forening. Tilmelding er nødvendig – så vent ikke for længe. Oplev historien, fællesskabet og arven ved at blive en del af denne særlige begivenhed. Vel mødt til en rejse gennem tiden!

Påskecamp på Kongelundsfortet

Unge eventyrere, forbered jer på en uforglemmelig oplevelse! I de idylliske omgivelser ved Kongelundsfortet byder Kongelundsfortets Outdoorcenter & DGI Storkøbenhavn, i et dynamisk samarbejde med Kongelundens Outdoorforening, velkommen til tre spændende dage fyldt med action-pakkede outdooraktiviteter designet til at inspirere, udfordre og styrke samarbejdet mellem deltagerne.

For børn i alderen 10-15 år, tilbyder denne camp en unik chance for at udforske naturens spændinger fra træklatring og mountainbike til innovativt Nature Gaming og hyggelige bålmåltider. Campen er pakket med eventyr fra morgen til eftermiddag, under kyndig vejledning af vores top-seje, specialuddannede instruktører.

Læs en god bog

Påskeferien nærmer sig, og hvad er en bedre måde at tilbringe de ledige dage end fordybet i en god bog? Uanset om du er til spændingsromaner, historiske fortællinger, eller hjertevarme kærlighedshistorier, byder Dragør Bibliotek på en skattekiste af litterære eventyr, der venter på at blive opdaget.

Påsken er kendt for sine traditioner og familiehygge, men det er også en tid for fornyelse og fordybelse. Og hvad er mere fornyende end at rejse til nye verdener og møde fascinerende karakterer gennem siderne i en bog? Dragør Bibliotek gør det nemt at dykke ned i læseoplevelser, der kan forvandle din ferie til en mindeværdig rejse.

Hvis du søger inspiration, er bibliotekets personale altid klar til at hjælpe, men husk at biblioteket holder lukket i påskeferien. De kan vejlede dig til din næste store læseoplevelse baseret på dine interesser og tidligere læsevaner. Men eventyret stopper ikke ved fysiske bøger. I denne digitale tidsalder, tilbyder Dragør Bibliotek også adgang til eReolen, de danske bibliotekers online tjeneste, hvor du kan udforske et omfattende udvalg af ebøger og lydbøger. Dette er en fremragende mulighed for dem, der foretrækker at lytte til deres litteratur, eller som ønsker at nyde en bog mens de er på farten.

Desuden har vores redaktion samlet nogle anbefalinger – en kurateret liste af bøger, der appellerer til forskellige smage og aldersgrupper. Dette kan være en fantastisk ressource, hvis du er på udkig efter noget nyt og inspirerende at dykke ned i denne påske.

Husk, at læsning ikke kun er en soloaktivitet. Påskeferien er en perfekt tid til at indføre en familietradition, hvor alle samles og deler historier eller kapitler fra en bog. Dette kan ikke blot styrke båndene mellem familiemedlemmer, men også fremme en kærlighed til litteratur hos de yngste.

Så hvorfor ikke gøre denne påske til en tid for afslapning, fordybelse og eventyr? Besøg Dragør Bibliotek og lad din litterære rejse begynde. Uanset om du vender siderne i en trykt bog eller swiper gennem en digital, er der en hel verden, der venter på at blive udforsket fra komforten af dit eget hjem eller din feriedestination. Lad påskeferien blive den tid, hvor du genopdager glæden ved at læse.

Kom med ud i naturen!

Påskeferien byder på en enestående mulighed for at trække stikket ud og fordybe sig i naturens beroligende skønhed. Dragør, med sin idylliske beliggenhed, tilbyder den perfekte kulisse for både eventyrlystne sjæle og dem, der søger et pusterum fra hverdagens travlhed.

I denne særlige tid, hvor foråret begynder at vise sine første tegn, er det den ideelle periode til at iføre sig overtøjet og udforske de maleriske omgivelser, som Dragør er så berømt for.

Dragør, en perle omgivet af storslået natur, er kun en kort afstand fra den pulserende storby, men føles som en verden for sig. Byen byder på en række naturskønne oplevelser, som venter på at blive udforsket. Fra de bløde sandstrande, der strækker sig langs kysten, til de frodige grønne områder, der inviterer til gåture og picnic, er der noget for enhver smag.

I anledning af påskeferien har vi opdateret vores populære guide til naturoplevelser i og omkring Dragør. Guiden fremhæver forskellige steder, hvor du kan nyde frisk luft og ro, langt væk fra byens larm. Uanset om du er til lange vandreture, fuglekiggeri, eller blot ønsker at nyde en stille stund ved vandkanten, vil du finde masser af inspiration til at skabe uforglemmelige minder i naturen.

For familier er påskeferien en gylden mulighed for at tilbringe kvalitetstid sammen. Dragørs naturlige legepladser tilbyder endeløse muligheder for leg og læring i det fri. Børnene kan udforske den lokale flora og fauna, mens voksne kan slappe af og nyde de omkringliggende landskaber.

Vi opfordrer alle besøgende til at respektere naturen, efterlade ingen spor og bidrage til at bevare Dragørs naturlige skønhed. Husk at tjekke vejret før du drager ud, pak passende påklædning, og vær forberedt på alt, hvad det danske forårsvejr kan bringe.

Grib denne chance for at genopdage glæden ved friluftsliv og oplev den ro og fred, som naturen i Dragør har at tilbyde. Med vores opdaterede guide som din ledsager er du klar til at udforske de mange skjulte skatte, som venter i denne smukke del af landet. Påsken er en tid til fornyelse, og hvad bedre måde at fejre denne tid på end med en forfriskende udflugt i naturen?

Vi har tidligere lavet denne guide med en oversigt over forskellige naturoplevelser i Dragør:

Tjek Dragør Kalenderen

Vores Dragør Kalender bliver løbende opdateret med alle de begivenheder, der finder sted i Dragør.

Del dette opslag: